Pereții-accent? Nu pleacă nicăieri, rămân în trendul design-ului interior și în 2024

Vopsiți, acoperiți cu tapet sau cu un design comparabil cu al frescelor italiene, pereții-accent sunt și vor rămâne elementul central al unei încăperi amenajate după cele mai noi trenduri.

Cu model sau textură diferită de ale celorlalți pereți ai camerei, peretele-accent atrage privirea fiind principalul element de decor. Aleși fie după dimensiune, fie după modul în care cade lumina pe ei, acești pereți pot personaliza dormitorul, livingul, camera copiilor sau holul, punând în valoare elementele de mobilier, creând contraste și trezind admirația, precum o piesă central a unei galerii de artă.

Departe de ce erau o dată pereții cu fototapet-peisaj, din camerele cu persane roșii și mobilier extralăcuit, cei de acum crează povești despre stilul proprietarilor casei, despre visurile lor, despre ce le place și căror vremuri le aparțin sufletele.

Pentru toate aceste povești, magazinele de bricolaj fizice sau online oferă variante nelimitate, de la modele de tapet decorativ create pe dimensiunea exactă a peretelui, până la vopsele texturate, cu accente metalizate, sau mate, în relief sau doar cu profunzime aparentă, elemente de placare din lemn sau piatră sau panouri decorative de tot felul.

Una dintre cele mai populare moduri de a crea un perete de accent, poate și pentru că este cea mai accesibilă din punct de vedere financiar, este prin vopsea. În acest caz, variantele sunt nelimitate, pornind de la un design simplu de culoare-bloc până la linii magnifice în culori și texturi diferite față de nuanța de fond, de la nuanțe fluide, la contraste puternice și forme clare. Așa e că un perete accent lasă mult loc pentru creativitate și interpretare? Pentru tine cum ar arăta peretele-tablou perfect?

 

Leave a Reply

Programeaza o VIZITA