La Soare te poți uita, dar la panourile fotovoltaice, ba!

Țineți minte ce vă spuneam, în urmă cu aproape un an, când vă prezentam pentru prima dată proiectul Romco Rezidențial din Drumul Gura Caliței nr.100, din sectorul 3, că aceste case își vor plăti singure facturile pentru energie electrică, apă caldă și încălzire? Motivul era acela că panourile fotovoltaice, care transformă lumina soarelui în energie electrică, au capacitatea de a susține toate consumurile caselor pe timp de vară, acoperind și o parte importantă din costuri, în sezonul rece.

Acum vă putem arăta și primul bloc acoperit integral de sistemele de panouri fotovoltaice, care vor alimenta fiecare din cele 16 apartamente aflate într-un astfel de imobil, dându-le posibilitatea proprietarilor locuinței să devină prosumatori – producători și consumatori de energie – încă din momentul în care vor primi cheile caselor.

Această etapă, la care lucrăm de câteva zile ne duce și mai aproape de momentul la care visăm de când am pus piatra de temelie a construcției: încredințarea apartamentelor primilor proprietari.

Desigur, nici această etapă nu este ușor de parcurs, având în vedere că totul trebuie să iasă perfect, de la fixarea suporturilor, până la montaj și conectare la sistemele de alimentare cu energie electric ale apartamentelor pe care le deservesc. Iar dacă ținem cont de faptul că pe fiecare bloc din cele 10, care compun ansamblul se montează nu mai puțin de 96 de panouri fotovoltaice, e lesne de înțeles că specialiștii noștri vor avea serios de lucru.

Conform proiectului apartamentele vor dispune individual de câte 6 panouri fotovoltaice, cu o putere instalată de 3,24 Kw.

Leave a Reply

Programeaza o VIZITA