Zero apă pe terasă
La Romco Rezidențial se lucrează deja la pardoseala flotantă
Pentru terasele de la erajul trei retras al imobilelor Romco Rezidențial din Drumul Gura Caliței nr.100, din sectorul 3 al Capitalei, mizăm pe pardoseala flotantă ceramică, de exterior, pentru că oferă mai multe avantaje importante: evacuarea rapida a apei pluviale, printr-un sistem de captare direcționat către canalele de scurgere, posibilitatea montajului la diferite cote și planeitate perfectă, indiferent de gradul de denivelare al suprafeței de montaj.
Puteam monta gresie sau orice alt tip de pardoseală, dar am preferat-o pe cea supraînălțată, numită și pardoseală flotantă, pentru că sistemul de montaj al acesteia rezolvă mai multe probleme, având în vedere suprafețele mari ale teraselor de la ultimele etaje al imobilelor.
Una din principalele calități ale acesteia este rezistența la trafic intens și la temperaturile extreme de vară și iarnă. Mai mult decât atât, datorită rosturilor de dimensiuni perfect egale, dintre plăcile ceramice, pardoseala preia imediat apa de ploaie, dirijând-o, pe sub plăci, către sistemul de scurgere conectat la canalizare, astfel încât să nu existe acumulări de apă la suprafață.
Spre deosebire de pardoseala ceramică ce necesită montaj cu adeziv, acest tip de lucrare este mult mai rapid, presupunând mai puține materiale de construcții și zero praf. În acest caz, plăcile ceramice se montează pe ploturi din plastic, care le oferă stabilitate și dispun de ghidaje pentru o montare perfectă, direct peste stratul de hidroizolație de pe terase.
Pe lângă avantajele tehnice, această pardoseală ceramică, rezistentă la ploaie, soare, îngheț și zăpadă, oferă terasei și un design modern, de cea mai bună calitate, iar pe termen lung, panourile pot fi înlocuite individual, fără a fi necesară schimbarea întregii structuri.
Pentru a înțelege și mai bine despre ce este vorba, vă arătăm câteva imagini actuale cu terasele aflate în lucru, până când vom reveni cu lucrările finale.