Termo soluție
Am redus cu 23 de grade temperatura planșeului!
Iată la ce metodă am recurs!
Știați că aplicarea unui strat de vopsea termoizolantă pe o terasă expusă la soare poate reduce temperatura planșeului respectiv chiar și cu 23 de grade Celsius? Nici noi nu am crezut că este posibil așa ceva, dar am testat proprietățile unei astfel de vopsele pe terasa unuia din blocurile aflate în ansamblul Romco Rezidențial din Drumul Gura Caliței nr. 100, sector 3.
Am sperat că este eficientă, dar în lipsa unor studii de specialitate, pe termen lung, nu am primit promisiuni suprarealiste, atunci când am cumpărat-o, dar ne-am asumat să testăm chiar noi efectul acestei vopsele, pe terasele extrem de spațioase ale imobilelor noastre, pe care urmează să fie amplasate panourile fotovoltaice pentru toate cele 16 apartamente din fiecare imobil.
Recent, într-una din cele mai călduroase zile din această vară, când în plin soare aveai acea senzație de frison, am urcat pe terasă, pentru a măsura cu un termometru de suprafețe, diferența de temperatură dintre o zonă pe care a fost aplicat stratul de vopsea și o zonă pe care nu a fost aplicată soluția termoizolantă.
Rezultatele înregistrate de termometru au fost dea dreptul spectaculoase: aproape 64 de grade pe suprafețele fără strat termoizolant și 40,5 grade Celsius pe cele tratate, adică o diferență de 23 de grade la nivelul planșeului! Nu o spunem ca să facem reclamă vreunui produs, ci doar ca să înțelegeți că ne pasă de confortul oamenilor pentru care construim.
*Însăși filmarea (link sub cuvântul filmarea, către https://www.facebook.com/romcorezidential/posts/pfbid02SVF5wCbxLRuwhmoCyuTHCqoPB6pZxbCyfjAmVM3JztkMXZKZ3V9iKDbcnuzcgyyKl ) termometrului digital a fost o provocare, având în vedere că în soare nu se putea distinge nimic pe ecran, așa am găsit un colț cu puțină umbră și am reușit să vă arătăm cifrele indicate.
IATĂ CÂTEVA DIN BENEFICIILE TERMOIZOLAȚIEI:
– Are proprietăți reflectorizante și conductivitate termică redusă;
– Păstrează o temperatură constant în clădire, diminuând consumul de energie utilizat în răcirea suprafeței;
– Împiedică formarea condensului, reducând riscul de apariție a mucegaiului;
– E aderentă la orice suprafață, de la șindrilă bituminoasă, la lemn, metal sau beton.